Expositie De Som der Delen

 

 De Som der Delen

Dubbelexpositie

Gerda Elsenaar, Meppel (houten objecten)

Hetty de Groen, Meppel (schilderijen en objecten)

De expositie is te bezichtigen van 29 november t/m 22 december 2018

Opening op zaterdag 1 december 2018 om 10:30 uur

 


Gerda P. Elsenaar maakt houten objecten. Door 'spelen' met gedachten, situaties, voorwerpen, en hergebruik van materiaal ontstaat een nieuwe wereld, op planken. Daarbij zijn vorm, kleur en humor belangrijke elementen die haar werk karakteriseren.

Hetty de Groen heeft schilder- en tekenlessen gevolgd, respectievelijk vanaf 1959 bij beeldend kunstenaars J. Pessink en W. Zandvliet (Deventer) en vanaf 1975 bij Harm de Noord (Meppel). Haar eerste expositie is in 1984.
Vanaf 1990 maakt Hetty ook ruimtelijk werk. Dan volgen er exposities, niet alleen met schilderijen, maar ook met objecten vaak in de vorm van assemblages.
Na een noodzakelijke onderbreking (2014-2016) het schilderen weer opgepakt. Haar werk wordt meer en meer abstract waarin kleur een belangrijke rol speelt.
In deze expositie toont Hetty de Groen oud en nieuw werk.


Gerda P. Elsenaar

Gerda P Elsenaar 1 Binnen de perkenGerda P Elsenaar 2 In besloten kringGerda P Elsenaar 3 SamenwerkingGerda P Elsenaar 4 Viswater


Hetty de Groen

Hetty de Groen 1Hetty de Groen 2Hetty de Groen 3Hetty de Groen 4Hetty de Groen 5Hetty de Groen 6Hetty de Groen 7Hetty de Groen 8Hetty de Groen 9